Τα εκπαιδευτικά τμήματα και εργαστήρια:

English Mornings

a
Το τμήμα «English Mornings» του MySpot προσφέρει ένα μοναδικό δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η μάθηση επιτυγχάνεται μέσα από το παιχνίδι. Ο προγραμματισμός των ημερήσιων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε τα παιδιά να λαμβάνουν στοχευμένα και ποικίλα ερεθίσματα με σκοπό να κατανοήσουν ευχάριστα και βιωματικά το καινούριο λεξιλόγιο και να μιμηθούν νέους ήχους.

Group Drumming

a
Η ενασχόληση με την κρούση τυμπάνων είναι ικανή να μειώσει το στρες, να αποφορτίσει από τη συσσωρευμένη ένταση και να ενισχύσει τα συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Το Group Drumming βελτιώνει τη λεπτή και αδρή κινητικότητα, καθώς επίσης και τον κινητικό συντονισμό. Κρούοντας τα τύμπανα αναπτύσσεται ο συγχρονισμός μεταξύ των άκρων καθώς επίσης και ο έλεγχος των κινήσεων. Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης συνεργάζονται τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια. Και το πιο σημαντικό, ο Κύκλος των Κρουστών έχει θεραπευτική αξία και στην Ψυχή.

Preschooler’s Stimulation

a
Τμήμα Αισθητηριακής Ευαισθητοποίησης! Ήχοι, Χρώματα, Σχήματα,Υλικά, Κατασκευές, Τουβλάκια LEGO! Μέσα από πρώιμες δραστηριότητες STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) βρέφη και γονείς εμπλέκονται σε ένα διαδραστικό παιχνίδι εξερεύνησης, δημιουργίας και χαράς. Για παιδιά από 2 έως 4 ετών.

Baby Musicaholics

a
Τα βρέφη είναι εκ γενετής ευαισθητοποιημένα στη μουσική. Ρίμες, νανουρίσματα και τραγουδάκια προσφέρουν τον πιο φυσικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ενηλίκων και των βρεφών. Πληθώρα ερευνών έχουν δείξει τα οφέλη που προσφέρει η μουσική στην ψυχοκινητική, λεκτική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη. Με βασικά εργαλεία τη φωνή και το σώμα μας, στόχος των συναντήσεων είναι να ευαισθητοποιηθούν μουσικά γονέας και βρέφος και να ενδυναμωθεί η σχέση αυτή μέσω της μουσικής σε ένα περιβάλλον χαρούμενο και ασφαλές.

English Baby Music Lab

a
Τα βρέφη είναι εκ γενετής ευαισθητοποιημένα στη μουσική. Ρίμες, νανουρίσματα και τραγουδάκια προσφέρουν τον πιο φυσικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ενηλίκων και των βρεφών. Η επιστήμη της μουσικής ψυχολογίας συχνά καταδεικνύει τα οφέλη που προσφέρει η μουσική στην ψυχοκινητική, λεκτική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη. Περαιτέρω, η έρευνα έχει δείξει πως το τραγούδι και η μουσική υποστηρίζουν και αναπτύσσουν τη λεκτική ικανότητα με συνέπεια η διαδικασία εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας να διευκολύνεται ενώ παράλληλα η μάθηση είναι βιωματική και διεκπεραιώνεται με ευχάριστο και φυσικό τρόπο. Τραγούδια απλά και ρυθμικά παιχνίδια παρακινούν το παιδί να μιμηθεί καινούριους ήχους και να αποκτήσει νέο λεξιλόγιο. Ένα περιβάλλον ασφαλές, παιγνιώδους και παιδοκεντρικού χαρακτήρα όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

English Music Lab

a
Nursery Rhymes, lullabies, action songs and much more! Η έρευνα έχει δείξει πως το τραγούδι και περαιτέρω η μουσική υποστηρίζει και αναπτύσσει τη λεκτική ικανότητα. Η διαδικασία εκμάθησης ξένης γλώσσας διευκολύνεται από τη μουσική ενώ παράλληλα η μάθηση είναι βιωματική και διεκπεραιώνεται με αβίαστο και φυσικό τρόπο. Τραγούδια που εύκολα και ευχάριστα βοηθούν το παιδί να μιμηθεί καινούριους ήχους και λεξιλόγιο.

Musical storytelling

a
Το εργαστήρι έχει στόχο να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών, να διανθίσει το λεξιλόγιό τους, να εμπλουτίσει το μουσικό τους ρεπερτόριο και να αναπτύξει την τέχνη της ακρόασης (ενεργητική ακρόαση). Μέσα από την αφήγηση γνωστών μουσικών παραμυθιών, θα πάρουμε ρόλους, θα παίξουμε με τους ήχους αλλά και θα αυτοσχεδιάσουμε σαν ομάδα.

Robotics Lab

a
Μέσα από οργανωμένες και παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με έννοιες των φυσικών επιστημών, της μηχανικής και των μαθηματικών. Εργαλεία κατασκευής ρομπότ και κώδικα, όπως το ΒeeBot και το Lego Wedo 2.0, αξιοποιούνται μέσα από διασκεδαστικές δράσεις με παιδαγωγικό προσανατολισμό και συνεργατικό πνεύμα προκειμένου τα παιδιά να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν τα δικά τους μοντέλα, να παρατηρήσουν και να επιλύσουν προβλήματα, να προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ.

Piano Lessons

a
Μέσα από παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά διδάσκονται την τεχνική του πιάνου με αμείωτο ενθουσιασμό. Ένα μαγικό ταξίδι της μουσικής ανακάλυψης που εκτός από την καλλιτεχνική δημιουργία και την ενδυνάμωση των προσωπικών δεξιοτήτων προσφέρει στο μαθητή συναισθηματική έκφραση και προσωπική ευχαρίστηση.

Mοmmysong

a
Η έρευνα έχει δείξει πως το τραγούδι προάγει το ευ ζειν, μειώνει τα επίπεδα του στρες και ενισχύει τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Οι συναντήσεις Mοmmysong έχουν στόχο να υποστηρίξουν τη μέλλουσα μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και έπειτα από τον τοκετό, κατά τη διάρκεια της περιόδου λοχείας και του θηλασμού. Απλές φωνητικές ασκήσεις βελτιώνουν την αναπνοή ενώ το τραγούδι εμπλέκει φυσικά και αβίαστα όλο το σώμα προσφέροντας καλύτερο έλεγχο αυτού. Μέσα από μελωδίες από όλο τον κόσμο, νανουρίσματα, ταχταρίσματα αλλά και αυτοσχεδιασμό, απώτερος στόχος είναι η μητέρα να συνδεθεί με το μωρό της και να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη σχέση ήδη από το προγεννητικό στάδιο
To Top ↑